Nybörjarkurs Photoshop fotograf Ann-Sofie Åberg

För att skapa riktigt fina fotografier kommer du en bit på vägen vid själva fotograferingstillfället. Men bilden som kommer ur kameran är inte på något sätt färdig utan behöver mer eller mindre efterbehandling i ett bildredigeringsprogram, så att du kan få den att se ut just så som du önskar.

Photoshop är det mest kraftfulla bildredigeringsprogram som finns och när du har gått min kurs kommer du att ha grundläggande kunskaper i hur du väsentligt förbättrar dina fotografier med bland annat nivåer, färgbalans, skärpa och lagningspensel. På några minuter kan du få en trist och intetsägande bild att bli intressant genom att exempelvis göra den ljusare, öka kontrasten, göra den varmare och beskära den.

Kursen är sammanlagt sju timmar fördelade på två dagar.

Dag 1:
Vi jobbar med grundläggande redigering i Camera Raw (en del av Photoshop) och förbättrar bilderna med hjälp av exponering, högdagrar, skuggor, färgbalans, beskärning och brusreducering.

Jag går vidare igenom hur du inne i själva Photoshop använder kurvor, nivåer, färgbalans och färgmättnad samt hur du skärper dina bilder på ett effektivt sätt. Vi pratar också om bildstorlek i förhållande till hur bilden ska användas.

Dag 2:
Jag går igenom hur du använder lager och lagermasker för att få möjlighet att redigera endast vissa delar av en bild (t ex hur du gör ett ansikte ljusare medan bakgrunden förblir mörk). Jag visar också hur du kan ta bort oönskade element i en bild (med lagningspensel och klonverktyg).

Krav:
Inga förkunskaper i bildredigering krävs. För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det dock bra om du har med en egen dator med Photoshop installerat (OBS! Inte Photoshop Elements), så att du själv kan prova det jag visar.
Minst två anmälningar krävs för att kursen ska hållas. Vid avanmälan senare än 1 vecka innan kursstart debiteras halva kursavgiften (undantag vid sjukdom).

Plats: Kapellgatan 16 i Hofors.

Pris: 2 000 kronor (faktura skickas ut efter anmälan). Om du önskar finns det möjlighet att dela upp betalningen. Kaffe/te båda dagarna och ett enklare kompendium ingår i priset.

Anmälan: Skicka namn, adress, telefonnummer och det datum du önskar gå, till kontakt@favoritfoto.se eller ring 072-547 50 18.

Kursdatum 2020: 18 januari (OBS! Heldag!)

Behöver du också lära dig att hantera din systemkamera kan jag rekommendera min fotokurs!