NyföddfotograferingJag värdesätter att få vara med och skapa minnen till er från den första tiden med er nya lilla familjemedlem. De där första veckorna tillsammans med bebisen går ju så fort, och med fina bilder blir det lättare att minnas.

Jag är utbildad nyföddfotograf och jag sätter alltid bebisens säkerhet först. Jag är lugn och mjuk och vet precis hur jag ska göra för att få vackra bilder samtidigt som bebisen mår bra.

Så här fungerar en nyföddfotografering

Du bokar fotograferingen genom att kontakta mig. För att vara helt säker på att få en tid som passar dig är det bra om du bokar minst 1 månad innan det är beräknat att bebisen ska komma. Om det skulle behövas ändrar vi sedan den bokade tiden några dagar framåt eller bakåt. Vid fotograferingen ska bebisen helst vara cirka 4-12 dagar gammal. När de är så små är förutsättningarna för att få de bilder vi önskar allra bäst.

På dagen för fotograferingen är det bra om er bebis har fått vara vaken ett tag innan ni kommer. Då är hen förhoppningsvis trött och det finns större chans att hen sover skönt under fotograferingen. Det är lättast att posera små bebisar när de sover och då kan vi få de allra bästa bilderna.

När ni kommer till mig får ni gärna börja med att ge bebisen mat så att hen är riktigt mätt och belåten. Sedan kommer jag att linda in den i en mjuk filt och se till så att den somnar skönt. Ni sitter alldeles intill och är med under hela fotograferingen. Men så långt det går kommer jag att ”ta hand om” er bebis, och ni kan tryggt slappna av och bara njuta av stunden.

När bebisen sover kommer jag att lägga den på en skön, stor säng i en bekväm och vacker ställning. Sedan tar jag bilder i olika vinklar innan jag försiktigt byter ställning på bebisen för att ta ytterligare bilder. Om bebisen vaknar försöker jag att få den att somna om igen på sängen. Om det inte går får den naturligtvis komma till er för att äta lite mer eller bara gosa en stund innan vi försöker igen.

Fotograferingen tar ca 3 timmar eftersom vi, förutom fotograferingstid, kan behöva tid för tvättning, gos och matning. Det är hela tiden bebisens behov som styr och jag gör aldrig någonting som den inte vill. Vi stressar inte fram något, utan låter det ta den tid det tar.

Ni behöver inte ha med några särskilda kläder eller annat till fotograferingen. Jag har all rekvisita som behövs och jag kommer bland annat att linda in bebisen i vackra, mjuka tyger och att sätta på hen specialdesignade, stickade småkläder (t ex byxor, mössor och hårband) som passar särskilt bra för fotografering. Ni får naturligtvis vara med och bestämma färger och utseende på rekvisitan om ni önskar det.

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen redigerar jag alla bra bilder och sammanställer ett webbgalleri som du får tillgång till några dagar senare. Där väljer du smidigt ut de 20 bilder som du tycker allra bäst om. Dem får du sedan levererade som hög- och lågupplösta filer, via mail senast två veckor efter beställningen.

Paketerbjudanden

Du har möjlighet att välja mitt paketerbjudande ”Barnets första år” där du får tre fotograferingar till priset av två. Du kan välja mellan att antigen göra en gravidfotografering, en nyföddfotografering och en 6-månadersfotografering eller en nyföddfotografering, en 6-månadersfotografering och en 1-årsfotografering.

Galleri

Här kan du se fler exempel på mina fotografier av nyfödda.