Vad roligt att du har hängt med ända till den sista lektionen. Idag berättar jag för dig om vår tredje och sista viktiga hjälpreda som heter ISO. När du behärskar hur du ställer in både ISO-, bländar- och slutarvärdet kommer du att få bilder som ser ut just så som du vill att de ska göra.

Jag kommer också att berätta för dig om vilka fantastiska saker du kommer att kunna göra med din kamera nu när du vet hur du skapar en rätt exponerad bild. Det är nämligen så att bländaren och slutaren inte bara hjälper dig att få in rätt mängd ljus i kameran – de hjälper dig också att skapa bland annat något som kallas kort skärpedjup (bilder som är så där snyggt suddiga i bakgrunden) och att frysa rörelser (vilket är väldigt bra när man fotograferar t ex barn eller sport).

I slutet av den här lektionen kommer jag också att berätta om flera fina bonusar som du får som tack för att du hängt med ända hit OCH om ett jättefint erbjudande som hjälper dig att komma vidare och bli en ännu bättre fotograf. Så se lektionen ända till slutet så du inte missar det. 🙂

Förutom filmen nedan finns också avsnittet i textversion (PDF) här: Bli en bättre fotograf, lektion 4

Här hittar du en övning till lektion 4 (ISO)

Här hittar du din fina bonus nummer 1 (skriv gärna ut den och ha med när du fotograferar)
Här hittar du din fina bonus nummer 2 (också bra att skriva ut eller att spara i telefonen och ha med när du fotograferar)

Här hittar du ett erbjudande som du garanterat inte vill missa