Nyföddfotografering

Nyföddfoto Fotograf Ann-Sofie ÅbergKan man tänka sig något mysigare och mer fantastiskt än att få träffa en alldeles ny liten människa?!

Jag värdesätter att få vara med och skapa minnen till er från den första tiden med er nya lilla familjemedlem. De där första veckorna tillsammans med bebisen går ju så fort, och med fina bilder blir det lättare att minnas.

Jag är utbildad i nyföddfotografering och jag sätter alltid bebisens säkerhet först. Jag är lugn och mjuk och vet precis hur jag ska göra för att få bilderna vackra samtidigt som bebisen mår bra.

Så här fungerar en nyföddfotografering:

Du bokar fotograferingen minst 1 månad (helst tidigare) innan det är beräknat att bebisen ska komma. Vid fotograferingen ska bebisen gärna vara cirka 4-10 dagar gammal. Om det skulle behövas ändrar vi den bokade tiden några dagar framåt eller bakåt.

På dagen för fotograferingen är det bra om er bebis har fått vara vaken ett tag innan ni kommer. Då är hon/han förhoppningsvis trött och det finns större chans att han/hon sover skönt under fotograferingen. Det är lättast att posera små bebisar när de sover och då kan vi få de allra bästa bilderna.

När ni kommer till mig får ni gärna börja med att ge bebisen mat och ta av blöjan, och sedan kommer jag att linda in henne/honom i en mjuk filt och vagga henne/honom så att hon/han somnar skönt. Ni sitter alldeles intill och är med under hela fotograferingen. Men så långt det går kommer jag att ”ta hand om” er bebis, och ni kan tryggt slappna av och bara njuta av stunden.

När bebisen sover kommer jag att lägga den på en skön, stor golvkudde i en bekväm och vacker ställning. Sedan tar bilder i olika vinklar innan jag försiktigt byter ställning på bebisen för att ta ytterligare bilder. Om bebisen vaknar försöker jag att få den att somna om igen på kudden. Om det inte går får den naturligtvis komma till er för att äta lite mer eller bara gosa en stund innan vi försöker igen.

Fotograferingen tar ca 3 timmar eftersom vi, förutom fotograferingstid, kan behöva tid för tvättning, gos och matning. Det är hela tiden bebisens behov som styr och jag gör aldrig någonting som den inte vill. Vi stressar inte fram något, utan låter det ta den tid det tar.

Ni behöver inte ha med några särskilda kläder eller annat till fotograferingen. Jag har all rekvisita som behövs och jag kommer bland annat att linda in bebisen i vackra, mjuka tyger och att sätta på honom/henne specialdesignade, stickade småkläder (t ex byxor, mössor och hårband) som passar särskilt bra för fotografering. Ni får naturligtvis vara med och bestämma färger och utseende på rekvisitan om ni önskar det.

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen bokar vi ett datum cirka 2 veckor framåt i tiden för er personliga bildvisning. Innan den går jag igenom era bilder och gör ett första urval för att välja ut ca 20-50 foton. Jag förbereder bilderna och sammanställer ett fint bildspel.

På bildvisningen sitter vi tillsammans och tittar på era bilder, väljer ut era favortifoton och kommer sedan överens om vad som passar bäst att göra med de bilder som ni har valt. Har ni också gjort en gravidfotografering kan vi kombinera bilder till vackra grupper att sätta på väggen eller i ett album. Läs mer om bildvisning här.

Paketerbjudanden

Du har möjlighet att välja mitt paketerbjudande ”Barnets första år” där du får tre fotograferingar till priset av två. Du kan välja mellan att antigen göra en gravidfotografering, en nyföddfotografering och en 6-månadersfotografering eller en nyföddfotografering, en 6-månadersfotografering och en 1-årsfotografering.

Bokar du två fotograferingar (t ex en gravidfotografering och en nyföddfotografering) ger jag dig 20% rabatt på en av dem.

Se fler exempel på mina nyföddfotografier.

Menu