Nyföddfotografering Hofors Gävle, Sandviken, Falun
Jag älskar verkligen att få fotografera nyfödda små bebisar. En nyföddfotografering är ett helt fantastiskt sätt att skapa vackra minnen från den allra första tiden med den nya lilla familjemedlemmen. De där första veckorna tillsammans med bebisen går ju så otroligt fort, och med fina bilder blir det lättare att minnas. Jag är så glad att jag får vara med och skapa de minnena.

En nyföddfotografering bokar man ca 2-3 månader (minst 1 månad) innan det är beräknat att bebisen ska komma. Då kan man vara säker på att jag har tider som passar. Vid själva fotograferingen ska bebisen helst vara cirka 4-12 dagar gammal. Om bebisen föds tidigare eller senare än beräknat går det självklart jättebra att ändra den bokade tiden några dagar framåt eller bakåt så att det passar.

Dagen innan fotograferingen förbereder jag min studio för bebisen och föräldrarna. Jag ställer iordning allt som kommer att behövas (t ex en stor poseringskudde med elastiska filtar över) och jag tar fram den rekvisita som jag planerar att använda. Jag skickar också ett mail till föräldrarna där jag ger tips och råd och där jag berättar om hur fotograferingen kommer att gå till. Har de några frågor får de när som helst höra av sig till mig. Jag strävar efter att alla föräldrar ska känna sig avslappnade och trygga med att komma till mig med det dyrbaraste de har. De ska kunna koppla av under fotograferingen och vara helt säkra på att jag vet vad jag gör. Jag är utbildad i nyföddfotografering och jag sätter alltid, alltid bebisens säkerhet först. Eftersom jag är utbildad vet jag precis hur jag ska göra för att få bilderna vackra samtidigt som bebisen mår bra.

På dagen för fotograferingen får bebisen gärna vara vaken ett tag innan den kommer till mig (om det går). Då är hon/han förhoppningsvis trött och det finns större chans att han/hon sover skönt under större delen av fotograferingen. Det är nämligen lättast att posera små bebisar när de sover och då kan jag få de allra bästa bilderna.

När föräldrarna och bebisen kommer till mig börjar vi med att prata och ta det lugnt och föräldrarna får gärna ge bebisen mat så att han/hon blir trött och avslappnad. När bebisen är mätt och nöjd lindar jag in henne/honom i en mjuk filt och vaggar henne/honom så att hon/han somnar skönt. Föräldrarna sitter alldeles intill och är med under hela fotograferingen. Men så långt det går tar jag hand om bebisen, och föräldrarna kan tryggt slappna av och bara njuta av stunden (det finns choklad att mumsa på och tidningar att läsa).

När bebisen sover lägger jag den på en skön, stor golvkudde i en bekväm och fin ställning. Jag lägger på vackra tyger och sätter eventuellt på en söt mössa, ett hårband eller ett par stickade små byxor. Sedan tar jag bilder i olika vinklar innan jag försiktigt byter ställning på bebisen för att ta ytterligare bilder. Om bebisen vaknar försöker jag mjukt och försiktigt att få den att somna om igen på kudden. Det fungerar för det mesta men om det inte går får den naturligtvis komma till föräldrarna för att äta lite mer eller bara gosa en stund innan vi försöker igen.

En nyföddfotografering tar ca 3 – 3,5 timmar eftersom man, förutom fotograferingstid, behöver tid för tvättning, gos och matning. Det är hela tiden bebisens behov som styr och jag gör aldrig någonting som den inte vill. Jag stressar aldrig fram något, utan låter det ta den tid det tar. Jag är mycket lugn och försiktig under hela fotograferingen så att bebisen ska känna sig trygg och lugn.

Till en nyföddfotografering behöver man inte ha med några särskilda kläder eller annat. Jag har all rekvisita som behövs och alla föräldrar får naturligtvis vara med och bestämma färger och utseende på rekvisitan om de önskar det. Jag har köpt in massor av nytt, fint de senaste veckorna och mer är på väg in. Här kan du se några exempel på rekvisita.

Här kan du se exempel på mina nyföddfotografier.

Har du några frågor om mina nyföddfotograferingar är du när som helst välkommen att höra av dig till mig på telefonnumer 072-547 50 18 eller på mail: kontakt@favoritfoto.se

Nyföddfotografering Hofors, Gävle, Sandviken, Falun

När jag började fotografera visste jag knappt att det fanns något som hette nyföddfotografering. Nu, ett par år senare, är jag utbildad nyföddfotograf, har haft förmånen att få fotografera många nyfödda bebisar, OCH jag har vunnit brons i SM med en bild på just en nyfödd.

Jag älskar verkligen att få göra den här typen av fotograferingar. Och ju mer jag lär mig desto roligare blir det. Det är helt underbart att få träffa en bebis under hens allra första dagar. Det är underbart att få hålla i dem, att höra hur de snusar och sover och att få smeka över deras fjuniga små huvuden.

Men det mest underbara är att jag får hjälpa bebisarnas föräldrar att bevara minnet av dem som nyfödda, för alltid. Alla som haft en liten bebis i sina armar vet hur fort den där första tiden går och hur snabbt de blir stora. På bara en månad är de helt förändrade. Så fint då att det går att föreviga de där allra första dagarna med hjälp av vackra fotografier. Jag känner verkligen att jag gör stor nytta och att mitt arbete är värdefullt och viktigt. Tänk vilken bonus att det är roligt också!

Jag har massor av fin rekvisita till mina nyföddfotograferingar (jag skulle kunna ruinera mig på allt sött och fint som finns att köpa). Jag har dessutom börjat sticka själv och jag tycker det är så roligt att sitta framför TV:n på kvällarna och se en pytteliten mössa växa fram. Här nedan finns några bilder på något av allt det fina som jag har i min studio.

Vill du veta hur en nyföddfotografering går till? Håll ögonen öppna – om några dagar kommer ett inlägg om hur jag jobbar, från första kontakt till färdig leverans av bilder till föräldrarna.

Nyföddfotografering Hofors Gävle, Sandviken, Falun
Nyföddfotografering Hofors Gävle, Sandviken, Falun
Nyföddfotografering Hofors Gävle, Sandviken, Falun
Nyföddfotografering Hofors Gävle, Sandviken, Falun

  • […] Till en nyföddfotografering behöver man inte ha med några särskilda kläder eller annat. Jag har all rekvisita som behövs och alla föräldrar får naturligtvis vara med och bestämma färger och utseende på rekvisitan om de önskar det. Jag har köpt in massor av nytt, fint de senaste veckorna och mer är på väg in. Här kan du se några exempel på rekvisita. […]ReplyCancel

I helgen var jag på en otroligt intressant och lärorik ljuskurs med ljusmästaren David Bicho. I 16 timmar fick vi lära oss allt om hur ljus fungerar och jag är så glad att jag valde att investera i den här kunskapen.

Här är en före- och en efterbild från min grupps slutuppgift. Vi jobbade ett par timmar med att sätta ljuset och fick sedan låna en modell i fem minuter för att slutföra bilden. Jag tycker det blev riktigt, riktigt bra och jag kan lova att vi hade roligt medan vi jobbade.

 

Ljuskurs med David Bicho

Här är fler bilder tagna under tiden bilden blev till:

Ljuskurs med David Bicho

 

Och här är den färdiga bilden i sin helhet:

Ljuskurs med David Bicho

Här jobbar jag och min grupp med en annan uppgift. Bilden har jag helt fräckt snott från en annan deltagare som lagt ut den på Facebook.

Ljuskurs med David Bicho

David Bichos kurser hittar du här: http://www.bicho.se/workshops/

  • Karin Brulin

    Va spännande! Dina kunder kan känna sig trygga. :)ReplyCancel

Vilken underbar helg jag har haft. Massor av inspirerande fotografering i helt underbart väder, samt inomhus i studion.

I lördags var jag, barnen och min mamma ute hela eftermiddagen och fotograferade med varsin kamera i högsta hugg. Vilket väder! Solsken, vackra färger och perfekt temperatur. Det blev många naturbilder och senare på kvällen stannade vi vid en sjö där ett helt magiskt ljus uppenbarade sig och jag fick såååå många fina porträtt på barnen och mamma. Vilket ljus! Den totala drömmen! <3

I går, söndag, hade jag först en mysig fotografering med två syskon (1 och 4 år) i min studio och senare på eftermiddagen bar det iväg till en sjö där jag fotograferade en blivande mamma och pappa. Jag hade med mig mina nya vackra klänningar i tyll och det blev massor av fina bilder. Jag hoppas kunna visa några av dem här framöver.

Men här kommer några av lördagens favoriter.

:)

Barnfotografering utomhus fotograf Ann-Sofie Åberg

 

Barnfotografering utomhus fotograf Ann-Sofie Åberg

 

Höstcollage natur foto Ann-Sofie Åberg

 

Höst natur foto Ann-Sofie Åberg

 

Porträttfotografering utomhus fotograf Ann-Sofie Åberg

 

Barnfotografering utomhus fotograf Ann-Sofie Åberg

 

Höst natur foto Ann-Sofie Åberg

 

Höst natur foto Ann-Sofie Åberg

 

  • Helena Håll

    Underbara bilder på de käraste du har. Så lika ni är mamma och du!ReplyCancel

Jag skickade in sex bidrag till Porträtt-SM som avgjordes i helgen. Fyra av bilderna gick vidare och en av dem belönades dessutom med ett hedersomnämnande och en bronsmedalj i kategorin ”Nyfödd”. Är så glad och tacksam.

Här är mina fyra bidrag som gick vidare i tävlingen.

I kategorin ”Grupp/familj”:

Ann-Sofie Åberg bidrag i kategorin "Familj" i Porträtt-SM 2015

 

I kategorin ”Porträtt”:

Ann-Sofie Åberg bidrag i Porträtt-SM 2015

 

I kategorin ”Nyfödd”:

Ann-Sofie Åberg bronsmedalj i kategorin "Nyfödd" i Porträtt-SM 2015

 

I kategorin ”I väntans tider”:

Ann-Sofie Åberg bidrag i kategorin "I väntans tider" i Porträtt-SM 2015

M o r e   i n f o